Verhuizen of blijven zitten?

De rente is laag en daalt op dit moment nog steeds; rentes voor 15 of 20 jaar vast zijn zeer aantrekkelijk en geven voor langere termijn financiële zekerheid!! Niet onbelangrijk qua uitgaven en gezinsbudget!

Daarnaast zijn de huizenprijzen soms behoorlijk gedaald maar dat is natuurlijk ook aan de orde als je van een starters-of middenwoning naar bijvoorbeeld een 2 onder kap woning gaat! Diezelfde woning heeft ook een prijsdaling ondergaan!

Toch kan de situatie optreden ten gevolge van de waardevermindering, dat de hypotheek hoger is dan de actuele verkoopwaarde en dan zijn er de volgende keuzes die je kunt maken:

Optie 1: Verhuizing niet mogelijk
Optie 2: Verhuizing wel mogelijk en het negatieve verschil qua waarde en hypotheek heeft u aan spaargeld beschikbaar en het inkomen maakt een hogere hypotheek voor een duurdere woning mogelijk
Optie 3: Verhuizing wel mogelijk qua inkomen maar geen spaargeld aanwezig danwel u bent niet bereid om dit te gebruiken voor de negatieve verkoopopbrengst van uw huidige woning; in dat geval zijn er gelukkig sinds kort meerdere mogelijkheden om een restschuld zoals dat heet, mee te financieren in de nieuwe hypotheek tot maximaal 15 jaar mits het inkomen daarvoor toereikend is!

Kortom: er komen met nieuwe regelgeving voor u als huiseigenaar,  mogelijkheden om toch wellicht een stap te maken om het gezin meer ruimte en comfort te bieden maar elke situatie is weer uniek en daarom heeft u De Koning Financieel Advies als adviseur en vraagbaak!

Conclusie: de markt is in beweging, de rente is zeer gunstig en wellicht krijgt u door deze specialinspiratie om toch eens te kijken of een ruimere woning binnen uw handbereik kan komen.